Akademia Małego Kuchcika to projekt
edukacyjny skierowany do dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym.
18 marca 2019r. nasze przedszkolaki i
uczniowie klas I-III wzięli w niej udział.
Zajęcia prowadził Pan Paweł
Olkowski- szef kuchni, szkoleniowiec, a prywatnie tata dwóch rozrabiaków,
z którymi często wymyśla oryginalne połączenia i nietypowe potrawy. W czasie
zajęć dzieci dowiedziały się skąd pochodzi, z czego się składa pizza.
Samodzielnie robiły pizzę- wyrabiały ciasto, formowały placki i dobierały
składniki. A także poznawały tajniki suchego lodu.
Głównym celem warsztatów
było kształtowanie wśród maluchów
zdrowych nawyków żywieniowych, a także przekazywanie umiejętności kulinarnych. Dzięki
połączeniu nauki i zabawy rozbudzały pasję kulinarną, kreatywność oraz kształtowały
poczucie estetyki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz